Manushjelp

Trenger du respons underveis i skrivingen? Bestill manushjelp her.

Du jobber med tekst: En novelle eller roman, kanskje en barnebok eller en fagbok. På ett tidspunkt trenger du at noen ser på teksten og hjelper det videre. Hva er bra og bør bevares? Hva har potensial og kan utvikles? Hva fungerer ikke og bør tas bort? Det har blitt vanlig å bruke «testlesere» eller «betalesere». Noen ganger trenger man respons fra «hvem som helst», det viktigste er å ha vist teksten sin til noen. Andre ganger trenger man mer – kanskje spesielt hvis man jobber målrettet mot at teksten en gang skal bli en bok.  På Manushjelp.no får du profesjonelle tilbakemeldinger. Vi er din støttespiller i prosessen ett eller annet sted mellom påbegynt og nesten ferdig – vi ser etter potensial og kvalitet, og gir deg tips om hvordan du kan få mest mulig ut av stoffet. Vi kan også peke på begrensninger som ligger i de forskjellige valgene du gjør, slik som valg av perspektiv og fortellerposisjon. Du får den motstanden som er nødvendig, og den hjelpen du behøver.

Hva kan du sende inn? Vi jobber mest med sjangere som romaner, noveller, barnebøker og sakprosa som lærebøker og fagbøker. Men har du en annen type tekst, må du gjerne sende en forespørsel.

Teknisk: Til enkeltkonsultasjoner kan du sende inn ca. 10-30 sider (20.000 – 60.000 tegn) av manus + følgebrev på én side hvor du beskriver prosjektet. Legg følgebrevet inn i samme fil – helst først! Det går bare an å sende inn én fil. Det nøyaktige sidetallet er ikke det viktigste. Du bør sende inn noe som er en naturlig avsluttet helhet, som et kapittel av en roman eller en novelle i en novellesamling.

Følgebrev: I følgebrevet kan du skrive det du selv synes er viktig. Har du jobbet lenge med manuset, eller er det et helt nytt prosjekt? Har du skrevet mye før, eller er dette ditt første forsøk? Er det noe spesielt du ønsker at vi skal se på? Slik informasjon gir godt utgangspunkt for dialog. Vi anbefaler enkeltkonsultasjoner framfor hele manusgjennomganger hvis det er første gang du bestiller hjelp, fordi det er dialogen og veiledningen som står i sentrum. Vi vil hjelpe deg til selv å ta de nødvendige valgene i videre arbeid med teksten, og er spesielt opptatt av å hjelpe deg til å skape en fruktbar skriveprosess. Dersom du ønsker gjennomlesning av hele manuset, velger du Manusgjennomgang i skjemaet. Prisen framkommer når du legger inn hvor mange sider manuset er.

Responsen: Så lenge bestillingsskjemaet er aktivt, får du respons innen fem arbeidsdager på enkeltkonsultasjoner, og fem-ti arbeidsdager på manusgjennomgang. Unntaket er i de vanlige feriene – påske, jul etc.

Gå til bestillingsskjema.